FRABATO.CZ diskuzní fórum

František Bardon a diskuze o jeho práci (www.frabato.cz)

Přejít na obsah

Cíl magie? (přenesené téma)

Absolutně volné téma

Cíl magie? (přenesené téma)

Příspěvekod Aurumi » 24 srp 2009, 17:18

Jinak by me docela zajimalo, jestli je cil magie shodny napriklad s advaitou, co je to s magickeho pohledu nirvana atd. Cilem vetsiny cest je realizace nejá, nirvany, brahmanu, atd. Zajimalo by me jak by na to odpovedel pokrocily magik. Jsou nekteri realizovani mistri, kteri sli cestou neusilovani. Tak me zajima, jak by mi to osvetlil např. někdo kdo praktikuje branu.
http://www.advaita.cz/page/100.aktuality/
http://mozaika.bloguje.cz/
Jinak muj oblibenc je např. i mystik František Drtikol. Některé jeho výroky mi připomínají Bardona. :lol:
Aurumi

Re: Cíl magie? (přenesené téma)

Příspěvekod Anubis » 15 lis 2009, 10:18

Aurumi píše:...

Myslím, že ten zjevný rozdíl bude jen ve hmotě, když totiž jdeme sférama vzhůru, tak si jsme čím dál více podobní. Takže cíl bude stejný, ale tradice, návyky a postupy jak připravit tělo jsou jiné a to už je záležitost geografické polohy (jiný kraj jiný mrav). Nad afinitou mezi FD a FB jsem taky přemýšlel.
ג
Anubis

Příspěvekod balamunt » 22 led 2010, 21:18

Rozdíly mezi různými systémy jsou podle mě obrovské. Záleží, co kdo dennodenně dělá a cvičí. Z každého se stane úplně jiný člověk. I mezi lidmi, kteří cvičí třeba Bránu, bude obrovský rozdíl podle toho jak dokonale zvládli jednotlivá cvičení a kam došli. Takže je třeba vzít každého člověka a podrobit ho zkouškám a dokonalému rozboru, ať už cvičí co cvičí a pak je možno učinit nějaké závěry o nějakém systému a srovnat je s ostatníma.
balamunt

Příspěvekod team72 » 23 led 2010, 17:44

William Mistele :
Oddanost, kterou Eralicarision zjevuje pro Bardonovy mágy je shrnut v následujících slovech, která byste si možná přáli říct nahlas v chrámu moudrosti:

„Ať práce, kterou odvádím při cvičeních, abych se stal mágem, slouží nejvyššímu světlu Božské Prozřetelnosti. Ať božská spravedlnost a harmonie září skrze vše a ve všem, co dělám. Ať slova, která říkám, dech, který dýchám, světlo v mých očích a láska v mém srdci změní svět okolo mě. Ať mou cestu posvěcuje Božská nádhera.
Ať každý, kdo vstoupí do mého života, vidí božský mír, který se ve mně zrcadlí. Ať mě pravda vesmíru, tajemství zrození, světlo, které podporuje a září v každé stvořené bytosti, využívá jako svého služebníka. Ať je má vůle tak dokonalá, že na konci nebude žádný rozdíl mezi uspokojením mých tužeb a konáním Božské Prozřetelnosti na zemi.“
team72

Příspěvekod Razik » 25 led 2010, 20:52

Tento citát je velmi pěkný, pro někoho kdo se právě snaží orientovat, ukazuje čeho bych se měl snažit dosáhnout.
Razik

Příspěvekod branok » 12 bře 2010, 17:43

Ahoj chcel by som sa spytat na temu magickeho pohladu na svet a co mi ma magia v osobnom zivote priniest. Je mi jasne ze kazdy kdo pristupuje k magii na zaciatku cesty ma svoje osobne dovody preco pristupuje k cviceniam. A je mi jasne aj to ze tieto dovody sa budu osobnym vyvinom menit. Magia je prostriedok ako spoznat Hermeticke zakony zivota a uci ich prakticky pouzivat . A tu je moja otazka . Co mi maju vlastne ziskane shopnosti v zivote priniest. Da mi to moznost spravnejsieho rychlejsieho ucinnejsieho riesenia zivotnych situacii v ktorych sa ocitnem ? Je vobec spravne a mozne vyuzivat tieto schopnosti v osobnom zivote ? Ma byt magia sucastou mojho kazdodenneho zivota alebo ma byt len prostriedok svojho osobneho sukromneho studia ktore budem cely zivot skryvat pred svetom ako najdrahsi diamant?
branok

Příspěvekod balamunt » 15 bře 2010, 09:59

Podle mně Magický výcvik přinese člověku v první řadě radost a štěstí, jistotu, jakousi nedostknutelnost a plno dalších skvělých ctností a vlastností. Člověk, který takto na sobě pracuje se stává velmi výkonný a úspěšný i v normálním světském životě. Dokáže lehce vyřešit problémy, které by normálnímu člověku zabraly mnoho let nebo by je nedokázal vůbec vyřešit.

Magicky pracuje v podstatě každý, protože každý do určité míry používá svou představivost, své koncentrované myšlení. Ale magicky školený člověk má tyto vlastnosti vyvvinuty abnormálně. Je to jakýsi duševní a duchovní kulturista. Podle mně, kdo dokonale zvládne první 3 stupně Brány, má potom takovou koncentrační a imaginační sílu, že jednoduše vybuduje svůj život podle svých představ a zvládne v pohodě všechny světské úkoly. Ale chce to taky mít určité know-how, jak s těmito svými vlastnostmi pracovat.
balamunt

Zpět na Obecné