FRABATO.CZ diskuzní fórum

František Bardon a diskuze o jeho práci (www.frabato.cz)

Přejít na obsah

Astrální úroveň

Re: Astrální úroveň

Příspěvekod Anubis » 09 úno 2010, 12:07

Razik píše:Mě by tady celkem zajímalo jaký je váš názor na to, co do zrcadla všechno psát. Jestli jen povahové rysy jako např.: "totální zabedněnost", nebo i konkrétní zlozvyky jako např.: "vytlačovaní zubní pasty z prostředka"?

Všechno, co přímo nebo nepřímo ovlivňuje tvoji psychiku ať v dobrém, či zlém. Zjistíš, že když problém s pastou „rozpitváš“ na nedělitelné celky, tak dojdeš opět k základním živlům. Tzn. musíš si uvědomit, co tě k tomu nutí a najít nejtenčí kořínky toho problému ve vztahu s tvým vnitřním světem. Proto existují indiferentní sloupce, do kterých dáváš vlastnosti, které jsi neodhalil (v případě jednoho elementu), nebo nerozvedl (v případě více elementů). Pokud se skládá z více elementů, tak ji lze analyzovat a vytvořit tak strom, který vede až k jevu „vytlačování zubní pasty z prostředka“ a může se skládat z aktivních i pasivních živlů jakéhokoliv druhu (podle tvého uvážení - pracuješ se sebou a pro sebe).
ג
Anubis

Příspěvekod team72 » 10 úno 2010, 00:47

Mne je pomerne ťažké niektoré vlastnosti priradit k živlom, respektive by som rád konzultoval.
Napr. strach, otvorenosť, uzavrenosť, necitlivosť, nezáujem, nekomunikatívnosť, depresia, konfliktnosť, zákernosť, nedomyslenosť, domýšľavosť, jednoznačnosť, vyhytralosť, nestálosť, premenlivosť, výdrž, namyslenosť, dobrosrdečnosť, netrpezlivosť, strnulosť, hádavosť, podceňovanie, márnotratnosť, povrchnosť, dúmavosť, pochmúrnosť, náladovosť, nejasnosť atď.

Problé mi robí, že nie je strach ako strach, uzavrenosť ako uzavrenosť, vždy to závisí od toho v čom sa to prejavuje.
Napr. uzavrenosť ohladne vlastných citov je nedostatok vody , ale uzavrenosť ohladne kommunikácie je skôr vzduch. Strach z budúcnosti je vzduch (ako nedostatok optimizmu) ale strach kvôli osobnej bezpečnosti je skôr oheň a strach zo stráty hmotných vecí je skôr zem a strach z nového vzťahu je skôr voda. A čo je strach o niekoho?
A čo je samotný strach všeobecnosti? Pravdepodobne nešpecifikovaný strach je nedostatok ohňa, ako vlastnej sily (presvedčenia a viery). (A pravdepodobne preto Bardon vždy začína najprv s ohňom.)

Čo vy na to?
team72

Příspěvekod branok » 10 úno 2010, 09:49

Ja si myslim ze rozdelenie vlastnosti k zivlom je cisto osobna zalezitost. To znamena ze to co ja budem povazovat za prvok ohen niekomu inemu bude prijatelnejsie ine zivlove zaradenie. A v podstate nemozeme aj tak chybovat nech to zadelis akokolvek.Ty sa rozhodujes co bude pre teba pravda a co bude pre teba zrozumitelne pre tvoju cestu nikdo ti nemoze povedat ako to mas zadelit to musis spravit len ty. A to je na ceste to naj pretoze rozhodujes sam za seba mne sa osobne toto paci najviac. Introspekcia sa ma udajne vykonavat pocas celeho zivota. Aj tak dokazeme vydiet v dannu dobu len tie vlastnosti ktore zijeme alebo sme zili teda to co sa prejavilo. Kazda osobnost v sebe zahrnuje aj vlastnosti ktore sa este neprejavili a len samotnym zivotom budu mat moznost sa prjavit. Zadel to ako najlepsie vies a ako to uznas pre teba za vhodne ved odstranovat to budes rovnakym sposobom ci uz ide o prvok zem ohen alebo vodu no nie? Myslim si ze v introspekcii ide aj o to aby si si nasiel svoj individualny vztah k zivlom . Toto je moj nazor a nikdo snim nemusi suhlasit a to je dobre a tak to ma byt lebo kazdy mame hladat svoje stastie ...Cus Hi
branok

Příspěvekod balamunt » 15 úno 2010, 13:58

Do zrcadel je třeba psát věci, které jsou velice konkrétní, např. mám strach z pavouka, když mi leze po krku, otvavuje mě, když na mě někdo mluví při obědě apod. Nepsát obecně jako strach, podrážděnost, ale konkrétně, stovky různých drobností.

Na druhou stranu bych se moc netrápil tím, když nevím přesně kterému živlu něco odpovídá, dám to jednoduše do sloupce INDIFERENTNÍ a hotovo. Důležité je tuto vlastnost přetavit. Tedy vybodl bych se na to, přemýšlet. jakému živlu odpovídá "vymačkávání pasty z prostředka", ale svoji energii bych napnul na to, abych tu pastu z prostředka už prostě nevytlačoval :P
balamunt

Příspěvekod Razik » 15 úno 2010, 15:06

No ono právě, že v Bráně jsou vedeny příklady, které jsou obecné vlastnosti. A plno tady těch konkrétních věcí, má společný základ v jedné vlastnosti. Tak jsem to pojal tak, že do zrcala píšu vlastnosti svého charakteru, ale řazení k živlům mi problémy nedělá.
Razik

Příspěvekod Chrz » 20 črc 2010, 12:10

Ahoj, já si přesně psal jednotlivé situace, kdy jsem co udělal špatně nebo i dobře (u pozitivního zrcadla). Když jsem pak seznam projížděl, zjistil jsem že třeba dvacet vlastností nebo vzorců chování souvisí s jednou "nadvlastností", například pod nedostatek řádu se vejde nepořádnost, chození pozdě spát, obtížné ranní vstávání, nesystematičnost atd. podle mě je to užitečné. Autosugescí můžu zapracovat na jednotlivých chybách, zatímco třeba vědomým dýcháním můžu dýchat přímo řád. Výsledky se dostavují celkem rychle.
Chrz

Předchozí

Zpět na 1.stupeň